Kurs i copywriting

7495 SEK (Inkl. moms)

Är du intresserad?
Snabbfakta om kursen
 • Studietid ca 40 Timmar
 • Studieort: 100% på distans
 • Startdatum: När som helst
 • Inget krav på förkunskap
 • Kursen är lärarledd
 • Inget slutdatum (tillgång för alltid)
 • Nöjd-kund-garanti

Kurs i copywriting

Den här kursen är till för dig som redan skriver, eller vill skriva kommersiellt. Kort och gott för dig för dig som redan kan, eller vill kalla dig själv för copywriter.
Snabbfakta om kursen
 • Studietid ca 40 Timmar
 • Studieort: 100% på distans
 • Startdatum: När som helst
 • Inget krav på förkunskap
 • Kursen är lärarledd
 • Inget slutdatum (tillgång för alltid)
 • Nöjd-kund-garanti

Kursen berör alla de huvudsakliga områden du behöver ha koll på i yrkesrollen som copywriter och ger dig en stadig grund att stå på och bygga vidare från.

Under kursens gång kommer du få ta del av relevant teori, få handfasta tips, göra praktiska övningar och inspireras av fantastiska case som gjorts av några av Sveriges bästa copywriters.

Efter avslutad kurs kan du titulera dig junior copywriter, och är redo för den långa skola andra med samma titel redan går.

Som copywriter blir du aldrig fullärd och ”klar”, men den här kursen ger dig en ordentlig skjuts på vägen.

I kursen går vi grundligt igenom följande områden:
Förväntningar och rollbeskrivning
Reklambranschen och dess beståndsdelar
Förutsättningarna för skrivandet
Briefen och dess komponenter
Copywriterns hantverk
Tonalitet och personligheter
Att skriva på engelska
Olika typer av reklamtexter och hur du skriver dem
Förutsättningar för att fortsätta utvecklas

Vem är kursen i copywriting till för?

Den här kursen är för dig som är intresserad av att skriva kommersiellt. Antingen har du redan smygstartat och jobbar idag med skrivande i någon form, eller så är du helt ny på området. Kursen ger utöver praktiska tips och övningar i hantverk och skrivande även en övergripande förståelse för kommunikation och lämpar sig därför även för dig som driver eget och funkar som en allt-i-allo.

För dig som jobbar med skrivande och vill utveckla din kompetens inom kommunikation och kommersiella texter.
Du kanske redans skriver mycket i din yrkesroll, men känner att du vill bli utvecklas och kunna axla ett större ansvar. Den här kursen ger dig grundläggande erfarenhet och förståelse för kommunikation och dess beståndsdelar med skrivandet i centrum. Med hjälp av praktiska tips och övningar kommer du lära dig att skriva och tänka kreativt, skapa mer och mer effektiva texter, bättre nå din målgrupp och väcka känslor längs med vägen.

För dig som är nyfiken på yrkesrollen, men saknar förkunskap.
Har du hört talas om yrkesrollen copywriter och tycker att det låter spännande? Då hittar du den grundläggande kunskapen du behöver här. Få en tydligare bild av rollen och branschen du kommer verka i, tillsammans med användbara verktyg för att utveckla hantverket som krävs hos en copywriter.

För dig som driver eget och vill förbättra din kommunikation.
Du kanske egentligen är bäst på någonting annat, men vill vara mer än ”bara” habil på att skriva med syfte att marknadsföra ditt företag på egen hand. Den här kursen ger dig inte bara en grund i det kreativa, kommersiella skrivandet utan ökar även din förståelse för kommunikation och reklam i stort.

Vad uppnår jag efter den här kursen?

Den här kursen ger dig en grundläggande förståelse copywriterrollen och reklambranschen som omger den. Efter avslutad kurs kommer du behärska de breda penseldragen för att i sin tur påbörja nästa, livslånga, utbildning – själva jobbet i sig. För en copywriter kommer övning och erfarenhet alltid vara guld, och tack vare praktiska tips och övningar, tillsammans med grundlig teori kommer den här kursen ge dig ett ordentligt försprång på den resan.

En grundlig förståelse för yrkesrollen och dess olika ansvarsområden.

En grundlig förståelse för branschen, dina närmsta kollegor, alternativa arbetsplatser och hur du bör tänka när du tar dina första stapplande steg in på arbetsmarknaden.

Kunskap och förståelse för förarbetet som krävs innan du börjar skriva, och vilken roll du själv spelar i att skapa rätt förutsättningar för att göra bra jobb.

Praktiska råd och tidlösa övningar som hjälper dig att hantera de vanligaste utmaningarna i en copywriters vardag.

Förståelse för reklamkampanjens olika komponenter och hur du ska tänka när du skriver för olika ytor.

Handfasta tips och råd på hur du kan fortsätta utvecklas på egen hand efter kursens avslut.

Vad kan jag jobba med efter kursen?

Efter den här kursen har du allt du behöver för att kalla dig själv junior copywriter. Det innebär att du har den förförståelse som krävs för att bygga en portfolio och söka jobb med skrivandet som främsta hantverk inom kommunikationsbranschen, antingen på reklambyrå eller inhouse. Eller använda dina nyvunna kunskaper för ditt eget företags räkning.

Några vanliga jobbtitlar som du kan axla efter avklarad utbildning är:
Junior copywriter på reklambyrå
Junior copywriter på inhouseavdelning
Skribent
Kommunikatör
Marknadsförare

Kursansvarig: Lina Franzon

Lina jobbar som senior copywriter och har flera års erfarenhet på byråsidan i reklambranschen. Under den tiden har hon bland annat jobbat som globalt ansvarig copywriter för ett av Sveriges största industribolag, varit med och skalat up start-ups inför internationella lanseringar och tagit fram prisade insamlingskampanjer för ideella organisationer. Tack vare den stora variationen bland sina uppdragsgivare har Lina utvecklat en bred förståelse för reklam och kommunikation, vad som fungerar och varför.

2017 belönades hon med det prestigefyllda priset Guldskrift och utsågs även till Årets Copywriter på Guldnyckel-galan.

Vid sidan om jobbet är Lina även kursansvarig på Berghs, där hon också undervisar i copywriting och reklam.

Läroplan - Innehåll i kursen Kurs i copywriting

Utöver introduktionsdelen består den här kursen av sju delar med olika fokusområden.

Under kursens gång kommer du löpande få ta del av dokumentmallar, checklistor och praktiska tips. Vid praktiska delar kommer det alltid finnas tillhörande övningar, som du i sin tur kan fortsätta använda dig av långt efter kursens slut.

Kursen nyttjar i huvudsak dessa medel för utlärning:

Inläsningsmaterial
Videomaterial
Reklamcase
Checklistor
Övningsuppgifter
Certifieringstest

 • Del 1

  Kursintroduktion.

  Del
  1. Del 2

   Intro.

   I det här avsnittet kommer vi kort gå igenom kursens olika avsnitt och vad de innehåller.

   Del
   1. Del 3

    Vad gör egentligen en copywriter?

    I det här avsnittet tittar vi närmare på yrkesrollen copywriter och vad den innebär. Avsnittet besvarar vanliga frågor som vad en copywriter egentligen gör, vilka de huvudsakliga arbetsuppgifterna är och lyfter olika typer av copywriters. Målet är att du som redan axlar rollen, eller i framtiden vill göra det ska ha en tydlig bild av vilka förväntningar som vilar på dig. Och vilka som inte gör det.

    Del
    1. Del 4

     Det här är din omvärld.

     Det här avsnittet kommer ge dig en grundlig förståelse för reklambranschen och de olika roller, dina kollegor, som ryms i den. Du kommer även få träffa tre copywriters och höra om deras olika typer av arbetsplatser och arbetssätt. Vad passar dig bäst? Reklambyrå, inhouse eller frilans?

     Del
     1. Del 5

      Vad krävs för att göra ett bra jobb?

      Det här avsnittet kommer ge dig ökad förståelse för vilka förutsättningar som krävs för att komma på bra idéer, och hur du och dina kollegor tillsammans kan skapa dem. Du kommer lära dig vad en brief är och vilka komponenter den behöver innehålla, hur du ska tänka när du definierar din målgrupp, olika vägar till bra underlag och hur du gör när du formulerar ett kommunikationsproblem.

      Del
      1. Del 6

       Konsten att jobba kreativt.

       Efter det här avsnittet kommer du ha en ökad förståelse för hur relationen mellan copywritern och art directorn ser ut, och varför den är särskilt viktig. Du kommer få ta del av tre art directors syn på rollen, samarbetet och vad de tycker gör en bra copywriter, och få med dig några råd om hur du lyckas med ett kreativt samarbete.

       Del
       1. Del 7

        Skriv som en copywriter.

        Efter det här avsnittet kommer du ha en ökad förståelse för copywriterns hantverk och syn på skrivandet. Du kommer få ta del av praktiska tips som ger dig förutsättningar att skapa mer intressant och relevant kommunikation och lära dig att själv kvalitetssäkra dina texter.

        Del
        1. Del 8

         Så löser du de vanligaste utmaningarna.

         Det här avsnittet tar upp fyra vanligt förekommande utmaningar du kommer att ställas inför som copywriter. Med hjälp av praktiska verktyg och övningar att fortsätta med långt efter kursens slut kommer du successivt kunna jobba upp en rutin och trygghet i hur du tacklar dessa utmaningar när de väl uppstår. Det här avsnittet lägger den första, viktiga grunden.

         Del
         1. Del 9

          Olika reklamtexter och deras förutsättningar.

          Det här avsnittet kommer ge dig en grundläggande förståelse för de vanligaste enheterna i en klassisk reklamkampanj och vilka förutsättningar (och möjligheter!) de kommer med. För varje enhet kommer vi titta på ett eller flera exempel från branschen, där man lyckats extra bra.

          Del
          1. Del 10

           Portfolion, en copywriters CV.

           Det här avsnittet handlar om portfolion, eller mappen som den ofta också kallas. Ett slags kreativt CV som är avgörande när du söker jobb. Vi kommer nu gå igenom den från grunden. Vad den bör innehålla, vilka verktyg som finns för att bygga den och hur du kan tänka när du presenterar den. Målet är att du ska få en grundläggande uppfattning för hur en portfolio kan se ut, och känna dig trygg i att börja jobba på din egen.

           Del
           1. Del 11

            Tack och hej, vad händer nu?

            I kursens sista avsnitt kommer vi att fokusera på framtiden, tiden efter den här kursen. Målet är att ge dig de sista verktygen du kan tänkas behöva för att kunna fortsätta utvecklas och växa på egen hand.

            Del
            1. Del 12

             Certifiering.

             Efter genomförd certifieringsuppgift får du ett intyg på avklarad kurs och är redo för arbetslivets utmaningar.

             Del

             Recensioner

             FAQ - Vanliga frågor

             • Hur lång tid tar kursen att genomföra?

              Vi uppskattar att kursen tar cirka 40 timmar att genomföra.

             • Är kursen lärarledd?

              Ja. Vår kurs i copywriting på distans är ledd av Lina Franzon. Under kursens gång har du möjlighet att kontakta Lina med kursrelaterade frågor.

             • Hur länge har jag på mig att bli klar?

              Vi har ingen tidsgräns på våra kurser. Om du köper kursen har du tillgång till den för alltid.

              Många av våra deltagare kommer tillbaka till kursen och använder den som en resurs långt efter att dom genomfört den. Vårt varmaste tips är att även du gör detta om det passar dig!

             • När startar kursen?

              Kursen går helt på distans och har därför inget startdatum. Du börjar när det passar dig!

             • Har kursen någon sammankomst?

              Nej. Hela kursen sker online på distans genom vår plattform.

             • Krävs det någon förkunskap?

              Nej, du behöver inga förkunskaper för att gå kursen. Vi går alltid igenom grunderna innan vi går igenom mer avancerade koncept.

             • Hur ansöker jag till kursen?

              Du behöver inte ansöka. Du köper istället kursen och får efter några minuter tillgång till kursplattformen. Efter det är det bara att sätta igång med dina studier.

             • Får jag något bevis efter att ha genomfört kursen? Ett certifikat?

              Ja, om du klarar av vår certifierande övning får du ett certifikat som visar på din kunskap. Du kan göra den certifierande övningen flera gånger tills du lyckas.

             • Går det att köpa kursen på avbetalning?

              Ja. Genom vår Klarna checkout finns möjligheten till avbetalning. Vilka avbetalningsmöjligheter som erbjuds är individuella. Du kan höra av dig till vår support på [email protected] om du har fler frågor om avbetalning.

             Kurs i copywriting

             7495 SEK (Inkl. moms)Är du intresserad?

             Du kan även köpa kursen direkt.

             Kontakta oss

             Nordic Tech Institute | Simon Myringer AB | [email protected] | Org. nr. 559216-4197 | Grönövägen 6134 67 Ingarö