Kurs i e-handel

7495 SEK (Inkl. moms)

Är du intresserad?
Snabbfakta om kursen
 • Studietid ca 30 Timmar
 • Studieort: 100% på distans
 • Startdatum: När som helst
 • Inget krav på förkunskap
 • Kursen är lärarledd
 • Inget slutdatum (tillgång för alltid)
 • Nöjd-kund-garanti

Kurs i e-handel

I den här kursen kommer du lära dig jobba med e-handel.
Snabbfakta om kursen
 • Studietid ca 30 Timmar
 • Studieort: 100% på distans
 • Startdatum: När som helst
 • Inget krav på förkunskap
 • Kursen är lärarledd
 • Inget slutdatum (tillgång för alltid)
 • Nöjd-kund-garanti

Utbildningen i e-handel ger dig allt du behöver för att starta din egen e-handel eller utveckla och växa den e-handel du jobbar med idag. Du kommer genom kursen få ett helhetsbild av allt som ingår i att bygga upp en riktigt bra e-handel, med allt från affärsidé och hur du sätter upp en butik till hur du sedan kan driva trafik och försäljning och få din e-handel att växa – både lokalt och internationellt

Vi börjar med att gå igenom grunderna i handel på nätet och fördjupar oss sedan inom varje område.

Kursen är praktiskt inriktad och målsättningen är att du efter avslutad kurs ska ha de grunder du behöver inom respektive område för att sedan bygga och utveckla din e-handel.

Efter avklarad kurs bör du ha nog med kunskap för att arbeta med e-handel eller starta din egen e-handel.

Kursen i e-handel innehåller följande huvudområden:

 • Ditt erbjudande och din affärsidé (vad ska du sälja, till vem ska du sälja och hur ska du sälja).
 • Din webbutik (hur sätter du upp en webbutik och hur ska du tänka om du ska uppdatera din butik till en ny plattform).
 • E-handel på externa plattformar (det finns många marknadsplatser som Amazon och CDON som erbjuder nya försäljningsmöjligheter).
 • Logistik och leverans (hur ska du lagerhålla och leverera dina produkter på bästa och mest effektiva sätt för din affär).
 • Kundresan och kundupplevelsen (hur kan du hela tiden förbättra dina kunders upplevelse – för att maximera din försäljning).
 • Marknadsföring (hur ska du driva trafik och försäljning till din butik).
 • Tillväxt och internationalisering (hur ska du ta din tillväxt till nästa nivå, till exempel genom att lansera på flera marknader).
 • Lär dig mer om e-handel (här får du massor av tips hur du löpande kan lära dig mer om e-handel och försäljning online).
 • Certifiering (ta ett test och certifiera dig som e-handlare).

Vem är kursen i digital marknadsföring till för?

Vår kurs i e-handel passar utmärkt för all form av kompetensutveckling. Nedan listar vi några av de som kommer få ut mycket av att gå denna kurs.

Känner du att du inte passar in nedan så betyder det inte att kursen inte är för dig. Hör av dig till oss så berättar vi gärna mer om hur kursen kan passa din situation.

För dig som jobbar med e-handel idag men vill lära dig mer
Om du redan idag jobbar med e-handel men vill ha en bredare kunskapsbas är denna kurs en utmärkt inkörsport till e-handel. I kursen har du möjlighet att utveckla din kompetens inom alla områden som är viktiga inom e-handel.

För dig som vill starta egen e-handel
Den här kursen kräver inga förkunskaper av dig som deltagare – om du är nyfiken på, eller vill jobba med e-handel, passar alltså kursen utmärkt för att bygga upp den kunskap som krävs för att sedan komma igång med e-handel eller kunna få ett jobb inom området.

För dig som redan driver eller arbetar på ett företag och vill växa din verksamhet genom e-handel
Ett stort fokus i kursen är det praktiska: hur du kan starta eller då din e-handel att växa. Det innebär att om du har en verksamhet som du vill jobba med under kursens gång, så kommer du kunna nyttja detta i kursen. Om du gör övningarna och följer råden i kursen finns alla chanser att du kommer kunna lansera en lönsam och växande e-handel på din nuvarande arbetsplats.

Vad kan jag jobba med efter genomförd kurs?

Efter kursen har du möjlighet att jobba med alla områden inom e-handel, starta din egen e-handel eller lansera webbförsäljning hos din nuvarande arbetsgivare.

Kursansvarig: Christer Pettersson

Christer har arbetat med e-handel i över 20 år. Han är också verksam som författare och har skrivit nio böcker. Christer är dessutom en uppskattad föreläsare inom e-handel, content marketing, marknadsplatser och SEO

Han arbetar som ansvarig för digital försäljning på en svensk nischbank, och har tidigare bland annat jobbar som ansvarig för e-handel och digitalisering på Hultafors Group ett svenskt företag med verksamhet runt om i världen med produkter som arbetskläder, handverktyg och stegar. Han har tidigare haft liknande befattningar inom e-handel på finansbolaget Arvato, medieföretaget IDG, sökföretaget Eniro och på den nordiska researrangören Apollo.

Läroplan - Innehåll i kursen Kurs i e-handel

Nedan finner du vår läroplan för kursen i e-handel.

Till varje delmoment finns det dessutom uppgifter att lösa och för att utveckla dina kunskaper och tips på hur du kan läsa och lära mer.

Kursen nyttjar i huvudsak dessa medel för utlärning:

 • Inläsningsmaterial
 • Bildförklaringar
 • Länkar till mer kunskap för instudering
 • Övningsuppgifter
 • Certifieringstest
 • Del 1

  Kursintroduktion

  Välkommen till den här kursen där du kommer lära dig att starta e-handel och att få din försäljning på nätet att växa! Vi kommer börja med att gå igenom grunderna, allt från vad e-handel är och hur du kan jobba med ett bra erbjudande och öppna en webbutik, till hur du kan hitta fler försäljningskanaler och hur du löpande kan få in trafik och nya kunder till din butik.

  Del
  1. Del 2

   Ditt erbjudande

   All försäljning börjar med en produkt eller en tjänst som en kund är beredd att betala för och din affärsidé kan kort beskrivas som en definition av vad du ska sälja, hur du ska sälja det och till vem du ska sälja. Vi går även igenom hur du som e-handlare kan skapa en unik position med ett unikt erbjudande till dina kunder online.

   Del
   1. Del 3

    Din webbutik

    Nu kommer vi till det roliga: hur du drar igång din egen webbutik - vilket inte behöver vara svårt. Det finns många bra e-handelslösningar eller e-handelsplattformar i olika prisklasser och med olika funktionalitet, så det kommer finnas en bra lösning som passar din affärsidé och dina planer framåt.

    Del
    1. Del 4

     E-handel på externa plattformar

     Utöver att driva en egen webbutik finns en annan möjlighet: att sälja på marknadsplatser som redan har gott om besökare och försäljning. Där kan du få tillgång till köpberedda kunder direkt. Utan att behöva driva trafik till din egen webbutik.

     Del
     1. Del 5

      Logistik och leverans

      Det första du måste bestämma dig för är om du ska hantera ett lager för dina produkter själv, eller om du hellre vill ha ditt lager externt och ta hjälp av ett annat företag som lagerhåller och packar och skickar dina produkter till dina kunder. Det vanligaste är att börja själv, det vill säga att du tillverkar eller köper in produkter, har dem på ditt eget lager och sedan packar du och levererar i takt med att det kommer in beställningar i din butik.

      Del
      1. Del 6

       Kundresan och kundupplevelsen

       Det pratas ofta om kundresor idag, vilket helt enkelt beskriver hela kundens resa från att du dyker upp på kundens radar för första gången till att kunden slutligen handlar i din webbutik. Men hur kan en kundresa se ut för en e-handlare? Och hur kan du löpande förbättra dina kunders resa för att de ska bli mer nöjda och du ska sälja mer?

       Del
       1. Del 7

        Marknadsföring

        Nu går vi vidare till hur du kan driva försäljning och attrahera ny trafik och nya kunder till din butik. Och generellt brukar man säga att det finns tre typer av kanaler som du kan använda för att få ökad synlighet och därmed ökat inflöde av besökare till din webbutik igår igenom alla. 1. Egna kanaler (eller Owned Media). Kanaler som du själv äger och styr över. 2. Förtjänade kanaler (eller Earned Media). Externa kanaler där du får synlighet och trafik utan att betala för den. 3. Köpta kanaler (eller Paid Media).

        Del
        1. Del 8

         Tillväxt och internationalisering

         När du fått upp butiken och försäljningen kommer nästa fråga: hur ska jag skala upp försäljningen ytterligare? Det finns en mängd sätt att öka på försäljningen och vi går igenom tre huvudspår: 1. Optimera din webbutik och ta vara på de besökare du har. 2. Skaffa mer relevant trafik, där fler kvalitativa besökare ger mer försäljning. . 3. Rikta dig till nya marknader och nya målgrupper.

         Del
         1. Del 9

          Lär dig mer om e-handel och ordlista

          Det händer hela tiden nya saker inom e-handel och digital marknadsföring, så det är viktigt att hela tiden lära nytt och se nya möjligheter. Vi går i denna del i kursen igenom var du löpande kan få ny kunskap, som hjälper dig att utveckla din e-handel.

          Del
          1. Del 10

           Certifiering - testa dina kunskaper

           Nu har du gått igenom åtta delar om e-handel och en ordlista med relevanta begrepp och förkortningar. Så nu är det dags att testa dina kunskaper och certifiera dig! Du kommer få 20 frågor i detta quiz om e-handel och för att bli certifierad krävs 17 rätt.

           Del

           Recensioner

           FAQ - Vanliga frågor

           • Hur lång tid tar kursen att genomföra?
            Vi uppskattar att kursen tar cirka 30 timmar att genomföra.
           • Är kursen lärarledd?
            Ja. Kursen i E-handel är ledd av Christer Pettersson. Under kursens gång har du möjlighet att kontakta Christer med kursrelaterade frågor.
           • Hur länge har jag på mig att bli klar?

            Vi har ingen tidsgräns på våra kurser. Om du köper kursen har du tillgång till den för alltid.

            Många av våra deltagare kommer tillbaka till kursen och använder den som en resurs långt efter att dom genomfört den. Vårt varmaste tips är att även du gör detta om det passar dig!

           • När startar kursen?

            Kursen går helt på distans och har därför inget startdatum. Du börjar när det passar dig!

           • Har kursen någon sammankomst?

            Nej. Hela kursen sker online på distans genom vår plattform.

           • Krävs det någon förkunskap?

            Nej, du behöver inga förkunskaper för att gå kursen. Vi går alltid igenom grunderna innan vi går igenom mer avancerade koncept.

           • Hur ansöker jag till kursen?

            Du behöver inte ansöka. Du köper istället kursen och får efter några minuter tillgång till kursplattformen. Efter det är det bara att sätta igång med dina studier.

           • Får jag något bevis efter att ha genomfört kursen? Ett certifikat?

            Ja, om du klarar av vår certifierande övning får du ett certifikat som visar på din kunskap. Du kan göra den certifierande övningen flera gånger tills du lyckas.

           • Går det att köpa kursen på avbetalning?

            Ja. Genom vår Klarna checkout finns möjligheten till avbetalning. Vilka avbetalningsmöjligheter som erbjuds är individuella. Du kan höra av dig till vår support på te[email protected] om du har fler frågor om avbetalning.

           Kurs i e-handel

           7495 SEK (Inkl. moms)Är du intresserad?

           Kontakta oss

           Nordic Tech Institute | Simon Myringer AB | [email protected] | Org. nr. 559216-4197 | Bondegatan 3d, 116 23, Stockholm`