Om Nordic Tech Institute

Nordic Tech Institute är marknadsledande inom kurser i digital marknadsföring och försäljning på distans. Bland våra kursdeltagare hittar du både privatpersoner, egenföretagare, anställda på storbolag och allt där emellan. Just nu erbjuder vi flera kurser inom huvudområdet digital marknadsföring.

Vi har identifierat fem huvudpelare som särskiljer våra utbildningar:

Branschhemligheter
Vi håller inte tillbaka på våra bästa knep. Alla våra utbildningar leds med viljan att dela med oss av alla våra bästa lärdomar, våra hemligheter. 

Helt på distans
Våra kurser är alltid på distans. En digital utbildning ska vara digital. 

Inga tidsgränser
När du köper en kurs av oss får du tillgång till kursen för alltid. Du kan alltså planera för din utbildning helt själv. Om du vill göra en kurs på en vecka eller ett halvår är upp till dig. Vi uppdaterar kurserna löpande. Du kan alltså komma tillbaka till en kurs långt efter att du gått den och använda dig utav den uppdaterade informationen i ditt arbete. 

* Om vi slutar ge ut en kurs skickas den till dig som PDF.

Hög kvalitet
Vi leds av att erbjuda kvalitativa saker. När du går en av våra utbildningar ska du känna att du valt rätt utbildning. Du kan även lita på att det du lär dig är kompetenser som faktiskt används ute på byråer eller företag som jobbar med digital marknadsföring. 

Leder till jobb
Alla våra utbildningar är perfekta inkörsportar till jobb inom området. Om du letar efter jobb (eller planerar att byta karriär) kan du vara säker på att kompetenserna som du får av våra kurser är eftertraktade på arbetsmarknaden. 

Om vårt nätverk

För oss är nätverk enormt viktigt. Vi har därför skapat en medlemsgrupp där kursdeltagare har möjlighet att diskutera frågor, utmaningar och allt däremellan. Här skickar vi ut intressanta jobb och berättar om något spännande har hänt i den digitala marknadsföringsvärlden. 

Har du gått en av våra kurser? Gå med i nätverket här.

Om våra utbildare

Avilin Persson

Avilin Persson började sin bana inom reklam och kommunikation när hon läste till copywriter på reklamlinjen på Berghs School of Communication. Under sina två år på Berghs vann hon en bronspenna i The One Show och nominerades även i samma tävling året efter. Direkt efter examen började hon jobba inhouse på Parelle Cosmetics (idag Eleven) med e-commerce, webb och sociala medier. 

Det ledde henne sedan till att börja på mediabyrån IUM och blev som social media specialist ansvarig för Coca-Colas sociala medier, vilket innebar att skapa innehåll och agera community manager för fem av deras största varumärken - Coca-Cola, Coca-Cola light, Coca-Cola Zero, Fanta, MER och Burn. Hon lanserade även nya communities för bland annat BR Leksaker, Lenovo, Nokian Tyres och Land Rover. 

Efter en kort stint på ett startup startade Avilin, tillsammans med Vera Doverdalen, sociala medierbyrån Dover&Falk. Där jobbade de bland annat med Utbildningsförvaltningen och vinmärket Ruffino. De utbildade även framtida digitala strateger och digitala kommunikatörer inom sociala medier på Nackademin då de var ansvariga för flera kurser. 

Sedan dess har Avilin jobbat som social media specialist inom growth marketing på varumärkes- och designbyrån Seventy Agency. Idag är hon frilans och fortsätter jobba med sociala medier för en rad kunder.

Avilin är ansvarig över kursen:
Kurs i content production för sociala medier på distans

Emilie Dafgård

Med över 20 års erfarenhet av Adobe Photoshop har hon en bred erfarenhet av bildredigering i många olika sammanhang såsom visualisering, fotografi, webbdesign och videoredigering och har även tagit fram tutorials i programmet. Idag arbetar hon som arkitekt och hanterar Photoshop i stort sett dagligen, med fokus på visualisering och kommunikation av arkitektur. Hon behärskar i princip alla funktioner i programmet och har utvecklat ett effektivt arbetssätt där hon på kort tid kraftigt kan förbättra foton, göra kommunikativt grafiskt material och skapa trovärdiga renderingar och kollage som är svåra att skilja från verkligheten. Det är med denna erfarenhet hon tagit fram kursen i Adobe Photoshop CC.

Emilie är ansvarig över kursen:
Kurs i Adobe Photoshop CC från nybörjare till expertnivå på distans

Jesper Petersson

Kursledaren Jesper Petersson har med sina 10 år inom digital försäljning och analys en gedigen kunskap av de tekniker och verktyg som krävs för att skapa framgångsrika analys och digitala strategier. Med en grundlig erfarenhet inom telekom, e-handel och utbildning har han arbetat med företag såsom Telenor, Pfizer och Tobii. Han också också varit en uppskattad föreläsare och kursansvarig på Berghs School of Communication, Hyper Island och Södertörns Högskola.

Jesper är ansvarig över kursen:
Kurs i Google Analytics och webbanalys på distans

Maria Grip

Maria Grip har lång erfarenhet av digital marknadsföring och reklam. Maria började sin bana som onlinemarknadsförare på ett säljbolag inom media för att sedan axla en roll som annonsbokningschef online på ett stort svenskt mediehus. Där ansvarade hon för digital annonsering på hela den svenska marknaden, både som ett stöd till mediesäljarna men också genom att själv sälja av det osålda utrymmet genom olika partnerlösningar. Maria har startat upp programmatiska annonssatsningar på ett par olika publicistbolag, idag arbetar hon med medierevision och granskning av digitala medier, ad tech aktörer och influenceraktörer hos Kantar Media Audit. Maria älskar att dela med sig av sin kunskap och erbjuder därför från hösten 2019 en kurs i Displaymarknadsföring här hos Nordic Tech Institute.

Maria är ansvarig över kursen:
Kurs i displaymarknadsföring och programmatisk annonsering på distans

Natalie Eriksson

Natalie har erfarenhet från ledande sociala medie-byråer, marknadsavdelningar samt arbete med eget företag. Hon har bl.a. arbetat som marknadschef, medieköpsspecialist och projektledare. Hon skriver om sociala medier på Resumé, driver ett nätverk tillsammans med Facebook, är medgrundare av två sociala medie-communities med sammanlagt 20 000 medlemmar och undervisar frekvent om sociala medier för företag och på skolor så som Berghs School of Communication.

Natalie är ansvarig över kursen:
Kurs i marknadsföring i sociala medier på distans

Per Burman

Per har lång och bred erfarenhet som digital marknadsförare med fokus på SEM, sökmotormarknadsföring. Han har arbetat på olika byråer, inhouse på kundsidan och anlitas flitigt som föreläsare av bland annat Google. Som en av Sveriges mest eftertraktade experter har Per hjälpt hundratals företag inom olika branscher och varit ansvarig för SEM åt ett par av Sveriges största e-handelsföretag. Idag arbetar han som frilanskonsult och anlitas av företag som expert, föreläsare och som utbildare inom digital marknadsföring. I sin kurs i sökmotormarknadsföring delar han med sig av sin långa erfarenhet inom SEM och går igenom vad som är viktigt att tänka på, fallgroparna man bör se upp för och alla do’s and dont’s. Du får möjligheten att lära dig hur SEM fungerar i teori & praktik, hur du kommer igång och konkreta tips för olika typer av företag. Kursen passar både dig som är nybörjare på SEM eller har tidigare erfarenhet från till exempel ett mindre eller större företag.

Per är ansvarig över kursen:
Kurs i sökmotormarknadsföring, SEM på distans

Simon Myringer

Simon har arbetat med digital marknadsföring i över 10 år. Han är en “digital native”, med erfarenhet av flera branscher där han burit ett digitalt ansvar. I sin resa har han både jobbat som specialist inom webbanalys, sökmotoroptimering och sökmotormarknadsföring. Han har även varit digital manager på flera företag med miljonbudgetar till förfogande. Han har genom sin resa bildat sig en förståelse av digital marknadsföring till sin bredd och jobbat aktivt i dom huvudsakliga områdena som används inom området idag. Flera sina aktiva år har har han spenderat som utbildare inom området digital marknadsföring. Han har bland annat utbildat på yrkeshögskolorna Nackademin och Stockholms Internationella Handelsskola. Han har även ansvarat för Google Digitalakademins utbildningar i Stockholm. Han har utöver detta varit med och grundat flera bolag. Idag är han grundare och ansvarig för Nordic Tech Institute. 

Simon är ansvarig över kursen:
Kurs i digital marknadsföring på distans

Vincenza La Starza

Vincenza har arbetat med SEO sedan 2008 och är sedan sju år tillbaka Head of SEO på IProspect, en digital marknadsföringsbyrå. Hon har under sin SEO-karriär arbetat medmånga typer av webbplatser i en rad olika branscher. Det absolut bästa med SEO är, enligt henne, mixen av teknik, kreativitet och analys. 

Vincenza är ansvarig över kursen:
Kurs i sökmotoroptimering (SEO) på distans

Om vår metodik

På Nordic Tech Institute har vi satt din inlärning i fokus. Vi jobbar därför aktivt med flera beprövade metoder och medier för att maximera din inlärning. Våra kurser är alltid på distans så att du kan styra över dina studier själv. 

Kursportalen

Alla våra kurser läses inne i vår kursportal. Vi har själva byggd plattformen vilket innebär att vi både är snabba med support och duktiga på att uppdatera den efter våra användares behov. 

När du påbörjar en kurs hos oss blir kursportalen ditt hem. Här presenteras du först av en samling av dina kurser, samt annan viktig information. När du är redo går du direkt in i din valda kurs. 

Vi använder en rad olika metoder för att maximera din inlärning. Varje kurs består av:

Videofilm
Våra filmer är ofta fokuserade på att lära ut praktiska moment. Om det är något verktyg vi rekommenderar att du jobbar med, visar vi hur du kan jobba i verktyget på ett optimalt sätt. Om det finns koncept som vi vill förtydliga använder vi även video för att förmedla detta.

Inläsningsmaterial
Våra kurser är alltid fulla med inläsningsmaterial (text och bild). Det är här du kan maximera din inlärning både genom att läsa om grunderna och lära dig våra bästa knep. 

Övningsuppgifter
Till vårt inläsningsmaterial och våra videos erbjuder vi olika övningar där du har möjlighet att testa dina kunskaper. Det här ett perfekt tillfälle att inte bara läsa om olika saker i teorin utan att även utöva dom i praktiken.

Quiz
Vi jobbar med quiz för att möjliggöra för dig att testa dina kunskaper direkt under kursens gång. Du får svar direkt efter du gjort quizen och kan självklart använda dessa för att ta reda på om du behöver repetera något. 

Certifikat
När du känner dig färdig med kursen har du möjlighet att göra ett avslutande test. Om du klarar testet får du ett certifikat för kursen. Certifikatet kan du använda som en referens för dina kunskaper, intygade av Nordic Tech Institute. Det passar utmärkt att visa upp för potentiella arbetsgivare.

Om du inte klarar det första testet finns självklart flera möjligheter till att göra om testet.

Lärarledda

Våra kurser och utbildningar är alltid lärarledda. Det innebär att om du har någon fråga under kursens gång så kan du höra av dig till oss och få svar och stöd. Självklart är vi även alltid närvarande för eventuell teknisk support.

Alla våra kurser är godkända för Unionens studiestöd.

Vill du jobba med våra experter?

Våra utbildare finns ofta tillgängliga som konsulter. Behöver du hjälp med något som vi är experter på? Hör i så fall av dig till oss på simon@nordictechinstitute.com.