Om Nordic Tech Institute

Nordic Tech Institute är marknadsledande inom kurser i digital marknadsföring och försäljning på distans. Bland våra kursdeltagare hittar du både privatpersoner, egenföretagare, anställda på storbolag och allt där emellan. Just nu erbjuder vi flera kurser inom huvudområdet digital marknadsföring.

Vi har identifierat fem huvudpelare som särskiljer våra utbildningar:

Branschhemligheter
Vi håller inte tillbaka på våra bästa knep. Alla våra utbildningar leds med viljan att dela med oss av alla våra bästa lärdomar, våra hemligheter. 

Helt på distans
Våra kurser är alltid på distans. En digital utbildning ska vara digital. 

Inga tidsgränser
När du köper en kurs av oss får du tillgång till kursen för alltid. Du kan alltså planera för din utbildning helt själv. Om du vill göra en kurs på en vecka eller ett halvår är upp till dig. Vi uppdaterar kurserna löpande. Du kan alltså komma tillbaka till en kurs långt efter att du gått den och använda dig utav den uppdaterade informationen i ditt arbete. 

* Om vi slutar ge ut en kurs skickas den till dig som PDF.

Hög kvalitet
Vi leds av att erbjuda kvalitativa saker. När du går en av våra utbildningar ska du känna att du valt rätt utbildning. Du kan även lita på att det du lär dig är kompetenser som faktiskt används ute på byråer eller företag som jobbar med digital marknadsföring. 

Leder till jobb
Alla våra utbildningar är perfekta inkörsportar till jobb inom området. Om du letar efter jobb (eller planerar att byta karriär) kan du vara säker på att kompetenserna som du får av våra kurser är eftertraktade på arbetsmarknaden. 

Om vårt nätverk

För oss är nätverk enormt viktigt. Vi har därför skapat en medlemsgrupp där kursdeltagare har möjlighet att diskutera frågor, utmaningar och allt däremellan. Här skickar vi ut intressanta jobb och berättar om något spännande har hänt i den digitala marknadsföringsvärlden. 

Har du gått en av våra kurser? Gå med i nätverket här.

Om våra utbildare

Avilin Persson

Avilin Persson har sedan 2012 jobbat med sociala medier för kunder som bland annat Coca-Cola, Lenovo, NIBE, Utbildningsförvaltningen och Barncancerfonden. Under den tiden har hon hunnit jobba både inhouse, på byråer och som egen konsult. Hon har även varit kursansvarig på Nackademin där hon utbildat framtida digitala strateger och digitala kommunikatörer inom sociala medier. Idag är hon frilansande inom bland annat sociala medier.

Avilin är ansvarig över kursen:
Kurs i innehållsproduktion för sociala medier på distans

Edit Brunner

Edit Brunner har över 10 års erfarenhet från PR, media, Influencer marketing och digital produktionsbyrå. Hon har skapat idéer och kampanjkoncept med digital förankring för kunder som Unilever, Nike, Coca-Cola, Mazda och RFSU. Idag arbetar hon som frilansande konsult och älskar att inspirera, skaka om och utmana sina studenter och kunder att tänka på nya, innovativa sätt när dom skapar innehåll. Hon har ett stort fokus på att få med kunders målgrupper som medskapare av innehåll och att använda influencers som kreativa resurser.

Edit är ansvarig över kursen:
Kurs i digitala idéer och kreativitet: Bli kontorets bästa idéspruta!

Emilie Dafgård

Med över 20 års erfarenhet av Adobe Photoshop har hon en bred erfarenhet av bildredigering i många olika sammanhang såsom visualisering, fotografi, webbdesign och videoredigering och har även tagit fram tutorials i programmet. Idag arbetar hon som arkitekt och hanterar Photoshop i stort sett dagligen, med fokus på visualisering och kommunikation av arkitektur. Hon behärskar i princip alla funktioner i programmet och har utvecklat ett effektivt arbetssätt där hon på kort tid kraftigt kan förbättra foton, göra kommunikativt grafiskt material och skapa trovärdiga renderingar och kollage som är svåra att skilja från verkligheten. Det är med denna erfarenhet hon tagit fram kursen i Adobe Photoshop CC.

Emilie är ansvarig över kursen:
Kurs i Adobe Photoshop CC från nybörjare till expertnivå på distans

Jesper Petersson

Kursledaren Jesper Petersson har med sina 10 år inom digital försäljning och analys en gedigen kunskap av de tekniker och verktyg som krävs för att skapa framgångsrika analys och digitala strategier. Med en grundlig erfarenhet inom telekom, e-handel och utbildning har han arbetat med företag såsom Telenor, Pfizer och Tobii. Han också också varit en uppskattad föreläsare och kursansvarig på Berghs School of Communication, Hyper Island och Södertörns Högskola.

Jesper är ansvarig över kursen:
Kurs i Google Analytics och webbanalys på distans

Joella Skoogh

Joella Skoogh har flerårig erfarenhet av att jobba både strategiskt och operativt med sociala medier, digital marknadsföring och PR både på byrå och företag. Hon jobbar idag som konsult och hjälper sina kunder med strategiarbete, rådgivning och utbildning inom digital kommunikation, varumärkesbyggande och TikTok som plattform.

Joella är ansvarig över kursen:
Kurs i marknadsföring i TikTok på distans

Karin Bäcklund

Karin Bäcklund har jobbat med digital kommunikation och PR i drygt 13 år, både på byråsidan men även som anställd på företag och organisationer. Sedan snart två år driver hon egna byrån Not just Cake. Hon är en van föreläsare och har varit kursansvarig på Berghs under sex år. Karin har under alla sina år som konsult blivit nominerad till Cisions utmärkelse PR Influencer Awards och syns ofta som expert i media. 

Hon släppte tre böcker om PR under hösten 2019 (Smart PR-serien) och släppte 2016 boken Executive Summary: Sociala medier för styrelser. Karin har även programlett podden Uppstickarna och Kejsarsnittsguidens podcast.

Bland tidigare arbetsgivare finns bland annat byrån Springtime-Intellecta, Almega, Schibstedt.

Karin är ansvarig över kursen:
Kurs i digital PR på distans

Lina Franzon

Lina jobbar som senior copywriter och har flera års erfarenhet på byråsidan i reklambranschen. Under den tiden har hon bland annat jobbat som globalt ansvarig copywriter för ett av Sveriges största industribolag, varit med och skalat up start-ups inför internationella lanseringar och tagit fram prisade insamlingskampanjer för ideella organisationer. Tack vare den stora variationen bland sina uppdragsgivare har Lina utvecklat en bred förståelse för reklam och kommunikation, vad som fungerar och varför.

2017 belönades hon med det prestigefyllda priset Guldskrift och utsågs även till Årets Copywriter på Guldnyckel-galan.

Vid sidan om jobbet är Lina även kursansvarig på Berghs, där hon också undervisar i copywriting och reklam.

Lina är ansvarig över kursen:
Kurs i copywriting på distans

Linda Stenmark

Linda arbetar idag som UX strateg på inUse där hon hjälper kunderna att få till ett mer användarcentrerat arbetssätt, jobbar med användarinsikter och att driva igenom förbättringar utifrån användarnas utmaningar.

Linda har jobbat med UX och kundcentrerat arbetssätt sen hon tog examen från högskolan 2010. Hon har sin styrka i att hitta användarnas behov och designa koncept utifrån användarinsikterna. På senare år har Linda lett designteam, drivit insiktsarbeten och satt strategi och vision för vägen framåt. Hon älskar att hitta lösningar för att göra det krångliga enkelt och anser att samarbete och olika perspektiv är en förutsättning för att nå dit.

Linda har en balans mellan kreativitet och lösningsfokus som är uppskattad av kunderna. Hon är lugn och trygg och har lätt för att få med sig andra i sitt sätt att jobba. Linda uppfattas som kreativ, kunnig och glad och hon är lätt att samarbeta med. Nu har hon använt sina kunskaper och metoder för att skapa den här kursen i UX som ger både konkreta metodtips och inspiration.

Linda är ansvarig över kursen:
Kurs i UX-design (User Experience Design)

Maria Grip

Maria Grip har lång erfarenhet av digital marknadsföring och reklam. Maria började sin bana som onlinemarknadsförare på ett säljbolag inom media för att sedan axla en roll som annonsbokningschef online på ett stort svenskt mediehus. Där ansvarade hon för digital annonsering på hela den svenska marknaden, både som ett stöd till mediesäljarna men också genom att själv sälja av det osålda utrymmet genom olika partnerlösningar. Maria har startat upp programmatiska annonssatsningar på ett par olika publicistbolag, idag arbetar hon med medierevision och granskning av digitala medier, ad tech aktörer och influenceraktörer hos Kantar Media Audit. Maria älskar att dela med sig av sin kunskap och erbjuder därför från hösten 2019 en kurs i Displaymarknadsföring här hos Nordic Tech Institute.

Maria är ansvarig över kursen:
Kurs i displaymarknadsföring och programmatisk annonsering på distans

Per Burman

Per har lång och bred erfarenhet som digital marknadsförare med fokus på SEM, sökmotormarknadsföring. Han har arbetat på olika byråer, inhouse på kundsidan och anlitas flitigt som föreläsare av bland annat Google. Som en av Sveriges mest eftertraktade experter har Per hjälpt hundratals företag inom olika branscher och varit ansvarig för SEM åt ett par av Sveriges största e-handelsföretag. Idag arbetar han som frilanskonsult och anlitas av företag som expert, föreläsare och som utbildare inom digital marknadsföring. I sin kurs i sökmotormarknadsföring delar han med sig av sin långa erfarenhet inom SEM och går igenom vad som är viktigt att tänka på, fallgroparna man bör se upp för och alla do’s and dont’s. Du får möjligheten att lära dig hur SEM fungerar i teori & praktik, hur du kommer igång och konkreta tips för olika typer av företag. Kursen passar både dig som är nybörjare på SEM eller har tidigare erfarenhet från till exempel ett mindre eller större företag.

Per är ansvarig över kursen:
Kurs i sökmotormarknadsföring, SEM på distans

Ramtin Ohadi

Ramtin har en generalistisk ådra där erfarenhet av många branscher och tjänster format hans sätt att tänka. Jobbar efter devisen att bäst resultat nås när man korsar kunskap från fler områden inom kommunikation. Senaste 7 åren har han drivit en byrå som idag heter Republiken där fokus ligger på webbutveckling, design och digital marknadsföring. Med en ekonomikandidat i bagaget har affärstänket genomsyrat allt det kreativa arbetet. På senare år har han bytt ut skolbänken mot lärarpinnen och utbildat på Medieinstitutet i Göteborg – främst inom webbkommunikation och animering. Genom att utbilda mår han som allra bäst.

Ramtin är ansvarig över kursen:
Kurs i Adobe After Effects: Animering för sociala medier

Simon Myringer

Simon har arbetat med digital marknadsföring i över 13 år. Han är en “digital native”, med erfarenhet av flera branscher där han burit ett digitalt ansvar. I sin resa har han både jobbat som specialist inom webbanalys, sökmotoroptimering och sökmotormarknadsföring. Han har även varit digital manager på flera företag med miljonbudgetar till förfogande. Han har genom sin resa bildat sig en förståelse av digital marknadsföring till sin bredd och jobbat aktivt i dom huvudsakliga områdena som används inom området idag. Flera sina aktiva år har har han spenderat som utbildare inom området digital marknadsföring. Han har bland annat utbildat på yrkeshögskolorna Nackademin och Stockholms Internationella Handelsskola. Han har även ansvarat för Google Digitalakademins utbildningar i Stockholm. Han har utöver detta varit med och grundat flera bolag. Idag är han grundare och ansvarig för Nordic Tech Institute. 

Simon är ansvarig över kurserna:
Kurs i digital marknadsföring på distans
Kurs i sökmotoroptimering (SEO) på distans
Kurs i marknadsföring i sociala medier på distans

Om vår metodik

På Nordic Tech Institute har vi satt din inlärning i fokus. Vi jobbar därför aktivt med flera beprövade metoder och medier för att maximera din inlärning. Våra kurser är alltid på distans så att du kan styra över dina studier själv. 

Kursportalen

Alla våra kurser läses inne i vår kursportal. Vi har själva byggd plattformen vilket innebär att vi både är snabba med support och duktiga på att uppdatera den efter våra användares behov. 

När du påbörjar en kurs hos oss blir kursportalen ditt hem. Här presenteras du först av en samling av dina kurser, samt annan viktig information. När du är redo går du direkt in i din valda kurs. 

Vi använder en rad olika metoder för att maximera din inlärning. Varje kurs består av:

Videofilm
Våra filmer är ofta fokuserade på att lära ut praktiska moment. Om det är något verktyg vi rekommenderar att du jobbar med, visar vi hur du kan jobba i verktyget på ett optimalt sätt. Om det finns koncept som vi vill förtydliga använder vi även video för att förmedla detta.

Inläsningsmaterial
Våra kurser är alltid fulla med inläsningsmaterial (text och bild). Det är här du kan maximera din inlärning både genom att läsa om grunderna och lära dig våra bästa knep. 

Övningsuppgifter
Till vårt inläsningsmaterial och våra videos erbjuder vi olika övningar där du har möjlighet att testa dina kunskaper. Det här ett perfekt tillfälle att inte bara läsa om olika saker i teorin utan att även utöva dom i praktiken.

Quiz
Vi jobbar med quiz för att möjliggöra för dig att testa dina kunskaper direkt under kursens gång. Du får svar direkt efter du gjort quizen och kan självklart använda dessa för att ta reda på om du behöver repetera något. 

Certifikat
När du känner dig färdig med kursen har du möjlighet att göra ett avslutande test. Om du klarar testet får du ett certifikat för kursen. Certifikatet kan du använda som en referens för dina kunskaper, intygade av Nordic Tech Institute. Det passar utmärkt att visa upp för potentiella arbetsgivare.

Om du inte klarar det första testet finns självklart flera möjligheter till att göra om testet.

Lärarledda

Våra kurser och utbildningar är alltid lärarledda. Det innebär att om du har någon fråga under kursens gång så kan du höra av dig till oss och få svar och stöd. Självklart är vi även alltid närvarande för eventuell teknisk support.

Alla våra kurser är godkända för Unionens studiestöd.

Vill du jobba med våra experter?

Våra utbildare finns ofta tillgängliga som konsulter. Behöver du hjälp med något som vi är experter på? Hör i så fall av dig till oss på [email protected]

Genom att använda cookies kan vi utvärdera och utveckla vår webbsida för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen hos oss. Vi använder Facebook pixel och Google Ads spårning för personaliserad annonsering, samt Google Analytics för personaliserad annonsering och mätning. Är du okej med det? Läs mer här.