Kurs i Adobe After Effects: Animering för sociala medier

4995 SEK (Inkl. moms)

Är du intresserad?
Snabbfakta om kursen
 • Studietid ca 50 Timmar
 • Studieort: 100% på distans
 • Startdatum: När som helst
 • Inget krav på förkunskap
 • Kursen är lärarledd
 • Inget slutdatum (tillgång för alltid)
 • Nöjd-kund-garanti

Kurs i Adobe After Effects: Animering för sociala medier

Vill du lära dig göra professionella animeringar för sociala medier? Då är den här kursen något för dig!
Snabbfakta om kursen
 • Studietid ca 50 Timmar
 • Studieort: 100% på distans
 • Startdatum: När som helst
 • Inget krav på förkunskap
 • Kursen är lärarledd
 • Inget slutdatum (tillgång för alltid)
 • Nöjd-kund-garanti

Tanken bakom grundkursen i After Effects är att du inte ska behöva lära dig allt i programmet för att kunna skapa schyssta animerade filmer. Vi lägger helt enkelt fokus på det som ger mest värde för dig och som gör att dina filmer ser bra ut, engagerar tittaren och driver resultat.

Inriktningen är att skapa filmer för sociala medier. Men med kunskapen du får kan du lika väl använda teknikerna för att göra längre explainerfilmer och animeringar för webbplatser.

Kursen består av inledande teoretisk kunskap för att snabbt övergå till många praktiska moment, tutorials och egna övningar som finslipar dina animeringsfärdigheter.

I kursen går vi grundligt igenom följande områden:
Strategiskt tänk: filmproduktion
Formatlära: vad fungerar bäst?
Vyer i After Effects
Animation- & Animeringstekniker
Produktion av storyboard
Produktion av animerad film
Skapa vektorgrafik
Motion Blur – rörelseoskärpa
Track Matte – maskeringsteknik
Easy Ease – mjuka rörelser
Trim Paths – linjeanimering
Expressions – uttryck för animering
Lumetri color – färgjusteringar i film
Hantering av ljud och musik
Export av filmer i Media Encoder
Distribution på sociala medier
Sätta mätbara mål på sociala medier

Vem är kursen i after effects till för?

Kursen är för dig som har lite eller ingen erfarenhet alls av After Effects och vill kunna skapa professionella animerade filmer efter genomförd kurs. Nedan listar vi några av de som brukar gå vår kurs. Känner du att du inte passar in nedan så betyder det inte att kursen inte är för dig. Hör av dig till oss så berättar vi gärna mer om hur kursen kan passa din situation.

För dig som är ansvarig för företagets sociala medier och vill skapa rörligt innehåll som engagerar.
Siffror visar att sociala medier lyfter fram innehåll som är rörligt och relevant före bilder. Kursen är alltså perfekt för dig som vill komma ifrån att enbart kommunicera i statiska bilder och börja lägga upp rörligt material. Redan ett par timmar in kommer din teknik att vara tillräcklig för att börja skapa animerade filmer på en godkänd nivå. Ge det animationskursen ut så uppnår du en professionell nivå.

Eller…

För dig som jobbar med grafisk design och vill kunna erbjuda animerade filmer som en tjänst.
Rörligt innehåll på webben växer för varje år. Vi ser att många som jobbar med design vill kunna erbjuda animerade filmer som en tjänst mot sina kunder. Vi vet också att tiden för att lära sig nya saker ofta är begränsad. Därför är utbildningen utformad så att du verkligen lär dig det som är nödvändigt för att kunna erbjuda dina kunder en schysst produktion.

Eller…

För dig som jobbar med film men inte har animeringskunskaper i After Effects
Jobbar du med filmproduktion och har fördjupade kunskaper i kanske Premiere Pro men inte i After Effects? Komplettera dina färdigheter med enkla animeringstekniker som höjer nivån på dina filmer. Kombinationen av att kunna filma med kamera på högre nivå och få in animerade element i filmen är något som är eftertraktat på marknaden.

Vad uppnår jag efter den här kursen?

Du kommer att kunna skapa professionella animerade filmer i After Effects för främst Facebook, Instagram och LinkedIn. Men med teknikerna du lär dig kommer du också att kunna skapa explainerfilmer och animeringar för webben.

Det som kursen gör bra är att den ger dig ett strategiskt tänk i kombination med produktion så att du kan skapa professionella filmer som ger faktiska resultat. Du lär dig alltså att sätta relevanta nyckeltal för filmerna som du skapar för att dra slutsatser om dina kampanjer på sociala medier är lyckade eller inte.

Vad kan jag jobba med efter kursen?

I och med att rörlig produktion online växer varje år, så ökar även efterfrågan på personer som har kompetens inom området. Allra främst gäller det inom sociala medier. Med den här kursen går du från nybörjare till att börja producera animerade filmer på en professionell nivå.

Några vanliga jobbtitlar som du kan få efter avklarad utbildning är:
Digital Content Designer
Social Video Producer
Social Media Producer
Webbkommunikatör Sociala Medier
Animation Artist

Kursansvarig: Ramtin Ohadi

Ramtin har en generalistisk ådra där erfarenhet av många branscher och tjänster format hans sätt att tänka. Jobbar efter devisen att bäst resultat nås när man korsar kunskap från fler områden inom kommunikation. Senaste 10 åren har han drivit en byrå som idag heter Republiken där fokus ligger på webbutveckling, design och digital marknadsföring. Med en ekonomikandidat i bagaget har affärstänket genomsyrat allt det kreativa arbetet. På senare år har han bytt ut skolbänken mot lärarpinnen och utbildat på Medieinstitutet i Göteborg – främst inom webbkommunikation och animering. Genom att utbilda mår han som allra bäst.

Läroplan - Innehåll i kursen Kurs i Adobe After Effects: Animering för sociala medier

Kursen delas in i 7 moment och tillhörande delmoment. Ett bonusmoment tillkommer med “vanliga problem och svar”. Utöver detta finns 2 delexaminationer samt ett enklare kunskapstest för att uppnå certifiering.

Inom varje moment finns guider i filmformat så att du enkelt kan följa samma steg som oss. Till varje moment finns också gemensamma samt egna övningar som finslipar och testar dina kunskaper.

Kursen nyttjar i huvudsak dessa medel för utlärning:

 • Inspelade föreläsningar
 • Videoguider
 • Övningsuppgifter
 • Delexaminationer: certifieringstest
 • Quiz

Recensioner

FAQ - Vanliga frågor

 • Hur lång tid tar kursen att genomföra?

  Vi uppskattar att kursen tar cirka 50 timmar att genomföra.

 • Är kursen lärarledd?

  Ja. Vår kurs i Adobe After Effects: Animering för sociala medier på distans är ledd av Ramtin Ohadi. Under kursens gång har du möjlighet att kontakta Ramtin med kursrelaterade frågor.

 • Hur länge har jag på mig att bli klar?

  Vi har ingen tidsgräns på våra kurser. Om du köper kursen har du tillgång till den för alltid.

  Många av våra deltagare kommer tillbaka till kursen och använder den som en resurs långt efter att dom genomfört den. Vårt varmaste tips är att även du gör detta om det passar dig!

 • När startar kursen?

  Kursen går helt på distans och har därför inget startdatum. Du börjar när det passar dig!

 • Har kursen någon sammankomst?

  Nej. Hela kursen sker online på distans genom vår plattform.

 • Krävs det någon förkunskap?

  Nej, du behöver inga förkunskaper för att gå kursen. Vi går alltid igenom grunderna innan vi går igenom mer avancerade koncept.

 • Hur ansöker jag till kursen?

  Du behöver inte ansöka. Du köper istället kursen och får efter några minuter tillgång till kursplattformen. Efter det är det bara att sätta igång med dina studier.

 • Får jag något bevis efter att ha genomfört kursen? Ett certifikat?

  Ja, om du klarar av vår certifierande övning får du ett certifikat som visar på din kunskap. Du kan göra den certifierande övningen flera gånger tills du lyckas.

 • Går det att köpa kursen på avbetalning?

  Ja. Genom vår Klarna checkout finns möjligheten till avbetalning. Vilka avbetalningsmöjligheter som erbjuds är individuella. Du kan höra av dig till vår support på [email protected] om du har fler frågor om avbetalning.

Kurs i Adobe After Effects: Animering för sociala medier

4995 SEK (Inkl. moms)Är du intresserad?

Du kan även köpa kursen direkt.

Kontakta oss

Nordic Tech Institute | Simon Myringer AB | [email protected] | Org. nr. 559216-4197 | Grönövägen 6134 67 Ingarö