Vad kostar digital marknadsföring?

Har du som företagare insett att det är dags att investera i digital marknadsföring, och undrar vad det skulle kosta? Eller jobbar ni redan med digital marknadsföring, men undrar lite över prissättningen och om den är på en rimlig nivå? Då har du hamnat rätt! Nedan följer en prisguide som täcker både ifall du jobbar med en digital byrå eller hyr in en konsult.

Digitala marknadsföringstjänster kostar år 2022 allt mellan 20.000 kr – 200.000 kr i månaden***, 500 kr – 5000 kr per timme och 10.000 kr – 75.000 kr per projekt för små till medelstora företag.

Kostnaden för digital marknadsföring

Ett medelstort svenskt företag bör lägga minst 20 timmar i månaden på digital marknadsföring. Befinner man sig på en marknad med tuff konkurrens så behöver du troligen lägga en ännu mer tid på den typen av marknadsföring.

Om du jobbar för en start-up eller bara har en webbsida som är av äldre standard så behöver du antagligen lägga mer pengar på digital marknadsföring för att ranka högt på olika plattformar, än ett företag som redan rankar högst upp på första sidan.

De flesta byråer tar allt mellan 800 kr till 2000 kr per timme för en digital marknadsföringstjänst. Säg att du beställer ett marknadsföringsprojekt på 20 timmar per månad och priset landar på 1000 kr per timme, kommer du alltså att betala cirka 20 000 kronor varje månad. Det är alltså för själva personalen, sedan kan det tillkomma andra utgifter såsom annonseringskostnader om du vill arbeta med exempelvis SEM (search engine marketing) eller paid social (annonsering på sociala medier).

20.000 kronor skulle jag säga att minimum för att ens få ut någon nytta av en marknadsföringstjänst. Men visst kan du hitta byråer som erbjuder lägre timpenning eller färre timmar för ett projekt, men som med allt annat så behöver du tänka kvalitet för kvantitet, långsiktigt före kortsiktigt – Ett bra och väl utfört arbete tar tid. Så enkelt är det. Medelstora företag betalar allt mellan 20.000 och 60.000 kronor per månad, större och mer ambitiösa företag betalar mellan 100.000 – 200.000 kronor per månad för dina marknadsföringsinsatser.

Riktigt stora bolag brukar ha en budget på cirka 1.000.000 kronor gällande onlinemarknadsföring varje månad.

Reklam, PR och events i all ära (det är också viktigt) men tillväxten av digitala marknadsföringstjänster är enorm just nu. Jobbar du och ditt företag inte med den typen av marknadsföring idag så går ni miste om intäkter som tickar varje dag. Men lugn bara lugn, med erfarenhet av att jobba inom byråvärlden finns det förvånansvärt fortfarande många företag där ute som inte är digitalt mogna och behöver hjälp. Så det finns chans att kunna positionera sig och göra sig konkurrensstark!

När du spanar efter att köpa digitala marknadsföringstjänster, kom ihåg att priserna kan variera från byrå till byrå. De kostnader jag presenterar i denna artikel är en kombination av allmän forskning och egen erfarenhet från branschen.

Faktorer som kan avgöra priset

När du ber om byråer samt konsulter att skicka offert till dig, kommer du märka att det finns ett brett spann på priset.

Här kommer några exempel som kan påverka ditt pris:

  • Branschen du jobbar i, om den är hårt konkurrensutsatt eller om du är en ensam spelare
  • Din geografiska plats och om du vill synas nationellt eller internationellt
  • Hur kort eller lång din tidsperiod är för att få resultat
  • Hur du rankas idag på sökmotorer och annonseringsplattformar
  • Hur bra din webbplats är idag samt hur lätt det är att konvertera genom den

Här kommer ett exempel: Ett företag som erbjuder juridisk hjälp betalar i snitt 59 kronor för ett klick på Google medan ett försäkringsbolag betalar i snitt 30 kronor. För att få 1000 klick per månad utifrån vårt exempel ovan skulle juristföretaget behöva spendera ca 50% mer i annonsutgifter.

Olika branscher har också olika konverteringsfrekvens. En högre utbildning på till exempel masternivå kanske har en konverteringsfrekvens (alltså anmälan till utbildningen) på 2,6% medan en målsida för yrkesstudier har en frekvens på 6,1%. Utan att killgissa alltför mycket är förmodligen konverteringsfrekvensen på H&M betydligt högre än hos Louis Vuitton. Ja, ni förstår principen…

Hur din geografiska plats kan påverkar priset:

Det är vanligare att det är högre konkurrens på geografiska platser där det bor och verkar fler människor och företag. Till exempel så betalar en restaurang högre pris per klick än en restaurang i en mindre by. Större konkurrens driver alltid upp priset för att annonsera precis som när fler aspiranter budar på en och samma lägenhet.

Hur företagets tidsperiod kan påverka priset:

Om ditt företag sitter i klistret och behöver akut hjälp, för att du märker att ni kastar pengar i sjön på digital marknadsföring som idag inte ger något resultat, så kan du räkna med att du tillfälligt måste betala ett högre timarvode. Självklart inte så att ni går ännu mera back, men det är skillnad på att kunna arbeta långsiktigt och under mindre press. Att ägna mer tid åt en pressad situation kommer leda till snabbare resultat som motsvarar den prishöjningen.

Hur din aktuella rakning på sökmotorer och annonseringsplattformar kan påverka priset:

Har du koll på hur just du och ditt företag rankas på sökmotorer idag? Ligger du på första sidan, eller sida 10? Din nuvarande ranking brukar fungera som en utgångspunkt för vad du sen kommer att betala för att klättra högre på den listan. Vill du gå från att synas på sida 10 till att ranka som nummer #1 kommer krävas en större ansträngning än för en kortare rankingresa.

Hur bra din webbplats är på att konvertera dina besökare kommer att påverka priset:

Upplever du att din webbplats är bra på att omvandla besökare till betalande kunder? Eller stöter man ofta på problem eller smidighetshinder? Att spendera pengar på annonser som driver in mycket trafik till er webbplats, men som sedan inte konverterar, kan tänkas vara ett slöseri med annonsutgifter. I så fall behöver jobbet rikta in sig på att förbättra din befintliga webbplats och rensa bort de hinder som gör att konverteringen inte upplevs som sömlös.

Hur mycket pengar bör ett företag spendera på digital marknadsföring?

Vad jag gärna vill ha svar på av företag innan jag åtar mig konsultjobb inom digital marknadsföring (samt frågor du kan ställa till dig själv och ditt företag):

Vilka är företagets mål?

Digital marknadsföring är datadriven marknadsföring, där man vill se ett resultat före och efter insatserna. Därför bör du ha tydligt utarbetade mål för vad som exakt skall uppnås. Behöver ni 10% mer konverterade kunder på er webbsida? Önskar ni att 50% mer av den svenska befolkningen ska känna till er? Vill ni ha 30% fler sign-ups på era nyhetsbrev?

Vad får ditt företag att sticka ut från mängden?

För att optimera din marknadsföring, särskilt gällande annonsering, behöver du känna ditt företag innan och utantill. Du behöver kunna tala om för din konsult eller byrå vad det är som gör ditt företag unikt på marknaden, vad era USP:ar är (unique selling point). Det kommer underlätta marknadsföringen enormt mycket.

Vad gör du offline?

Du som företagare vet säkert om vikten av att balansera din marknadsföring både gällande aktiviteter som sker online och offline, mellan det som är digitalt och det som är traditionellt. Om inget händer med dina traditionella marknadsföringsinsatser kan det fördubbla arbetsbelastningen och kostnaden för din digitala marknadsföring. Det kan vara så att den digitala marknadsföringen som behöver täcka upp förlusten av de traditionella insatserna.

Vilka är dina konkurrenter och vad gör de?

Det är av största vikt att du ibland med jämna mellanrum sneglar på vad dina konkurrenter gör. Genom att analysera dina konkurrenter förstår du hur du kan sticka ut med din marknadsföring, eller också haka på ifall konkurrenterna är snabbare att hoppa på en trend som verkar viktig för din bransch. Är dina konkurrenter till exempel väldigt närvarande på sociala medier, hur rankar dom på olika sökord på Google, verkar det som att de satsar mycket på SEM (search engine marketing)?

Vilka plattformar finns dina kunder på?

Olika plattformar medför olika kostnader gällande digital marknadsföring. Till exempel så är det dyrare att nå 1000 personer på LinkedIn än vad det kostar att nå samma målgruppsmängd på TikTok. Jobbar du med pay per clicks kommer det att skilja sig från kostnaden av att skapa animerade videos för innehållsgenerering. Självklart ska du också ha koll på vart din målgrupp gillar att umgås någonstans online.

Hur ska du mäta din digitala framgång?

Marknadsföringens insatser mäts vanligtvis av intjänad försäljning. Du måste låta ditt marknadsföringsteam veta vad dina försäljningsmål är och hålla dem uppdaterade med denna information. Att tolka data är en stor del av en marknadsförares jobb och det kan ta timmar eller dagar för att skapa en plan eller uppföljning. Ju mer tid och ansträngning som läggs på att analysera data, desto högre kostnader uppstår, men dessa är också i förhållande till din högre försäljningsintäkt.

Stort lycka till nu med din satsning på digital marknadsföring!

Skriven av Anna Eriksson

*** Kostnaderna i artikeln är uppskattningar. Vissa företag spenderar mer och andra mindre. Exakt hur mycket ditt företag behöver spendera på digital marknadsföring varierar beroende på bland annat branch och konkurrens.

Genom att använda cookies kan vi utvärdera och utveckla vår webbsida för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen hos oss. Vi använder Facebook pixel och Google Ads spårning för personaliserad annonsering, samt Google Analytics för personaliserad annonsering och mätning. Är du okej med det? Läs mer här.